Zadarski portali Vijesti iz Zadra

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Zadranina (69) prevarila mlađa žena preko Facebooka; Ostao je bez 30.000 kuna

8. prosinca 2022. u 09:58

Policija provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare na štetu 69-godišnjaka.

           Riječ je o internetskoj prijevari kojom je oštećen za više od 30 tisuća kuna. Naime, oštećeni je tijekom studenog ove godine putem društvene mreže komunicirao s ženskom osobom koja mu se predstavila kao pripadnica američke vojske u misiji te ga obavijestila kako će mu dostaviti veću količinu novca na čuvanje,  uz obećanje da će ona naknadno, slijedeće godine doći u Hrvatsku zbog kupnje nekretnine. Radi dostave novca u Hrvatsku oštećeni je kontaktirao s nepoznatom muškom osobom koja mu je trebala poslati novac te je putem elektroničke pošte dobio obavijest da će mu paket s novcem biti dostavljen na adresu nakon uplate 4 000 Eura za carinjenje, nakon čega je oštećeni uplatio traženi novčani iznos.

         Međutim, nakon što je uplatio novac ponovno je primio zahtjev za daljnju uplatu  novca, oštećeni je shvatio da je prevaren te je događaj prijavio policiji.


          Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise. 


         Iz PU zadarske podsjećaju građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža. 

           Ukoliko nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192 !                   

The post Zadranina (69) prevarila mlađa žena preko Facebooka; Ostao je bez 30.000 kuna first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Pomorskoj školi Zadar j Udruzi pomoraca dodijeljena priznanja

7. prosinca 2022. u 23:14

Pomorskoj školi Zadar i Udruzi pomoraca Sv. Nikola iz Vrsi dodijeljena su priznanja na svečanoj akademiji povodom Dana pomorstva i unutarnje plovidbe koju je u Zadru organiziralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
Pomorska škola Zadarnagrađena je za unaprjeđenje pomorske znanosti i obrazovanja, a Udruga pomoraca Vrsi nagrađena je za doprinos u promicanju pomorske kulture.
U sklopu Dana pomorstva i unutarnje plovidbe održana je konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi na kojoj su, uz ostale, sudjelovali potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državni tajnik Josip Bilaver, župan Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić

The post Pomorskoj školi Zadar j Udruzi pomoraca dodijeljena priznanja first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

U Novom sveučilišnom kampusu zasvjetlili modeli planeta Sunca i Zemlja

7. prosinca 2022. u 00:16

U sklopu suradnje Južnomoravske regije, Zadarske županije i Sveučilišta u Zadru, 5. i 6. prosinca 2022. u poslijepodnevnim satima na Novom sveučilišnom kampusu bili su izloženi popularni baloni na napuhavanje svijetle u mraku, zbog čega gledatelj dobije osjećaj da se nalazi u svemiru.
Riječ je o detaljnim modelima planeta Zemlje pod nazivom Terralona i Sunca pod nazivom Heliosfera u veličini 5,5 metara iz Zvjezdarnice i planetarija grada Brna.

The post U Novom sveučilišnom kampusu zasvjetlili modeli planeta Sunca i Zemlja first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Plivači PK Jadera osvojili 12 medalja na Regionalnom prvenstvu Dalmacije

7. prosinca 2022. u 16:23

03/04.12.2022. na 25m bazenu Višnjik u Zadru održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske Regije 1 (Dalmacije) za starije kategorije od ml.juniora do seniora. U konkurenciji 139 natjecatelja iz 12 klubova naše regije pod vodstvom Ante Džaja, prof. nastupili smo sa 7 članova: Dora Babić, Luka Čulina, Andrija Kačanić, Stipe Kasun, Tonka Krstić, Mate Molnar i Šimun Zdrilić.


Svi naši plivači su isplivali osobne rekorde, a najbolje rezultate je ostvario ml.junior Andrija Kačanić (07) koji je osvojio 5 medalja. Do 4 srebrne medalje i titule regionalnog vice prvaka doplivao je u disciplinama: 100m slobodno (54.62), 50m slobodno (25.04), 100m mješovito (1:02.74) i 50m leptir (27.38). Brončanu medalju je osvojio u disciplini 100m leptir s vremenom 1:03.00. Uz 5 osvojenih medalja Andrija je isplivao i ml.juniorske A norme za Prvensvo hrvatske u svim disciplinama u kojima je nastupio, dok je u disciplini 50m leptir isplivao i A juniorsku normu.

Mate Molnar (08) koji do kraja godine spada u kategoriju kadeta doplivao je do srebrne medalje i titule ml.juniorskog viceprvaka u najdužoj disciplini programa. Mate je dionicu od 1500m isplivao za 18:11.96 što je bilo dovoljno i za B ml.juniorski limit za PH. Među 10 najbržih ml.juniora plasirao se u disciplinama: 400m slobodno (4:33.37) na 7.mjesto i 200m slobodno gdje je s vremenom 2:08.57 zauzeo 9.mjesto.

Ml.junior Stipe Kasun (06) je otplivao dvije A norme za PH i to u disciplinama 100m prsno (1:12.38) i 200m prsno (2:39.60) dok je u disciplini 50m prsno (33.60) doplivao do B norme. Stipe se ujedno u sve tri discipline plasirao na visoko 5.mjesto u kategoriji.

Muška mj.juniorska štafeta u sastavu: Andrija Kačanić (07), Stipe Kasun (06), Luka Čulina (06) i Mate Molnar (08) je zajedničkim snagama doplivala do 6 medalja. Redom zlatnu medalju i titulu ml.juniorskih regionalnih prvaka osvojili su u disciplini 4x200m slobodno s vremenom 8:44.23 u istoj disciplini u kategoriji juniora osvojili su srebro i titulu juniorskih vicepraka te broncu u seniorskoj kategoriji, još dvije srebrne medalje i titule ml.juniorskih vicepraka doplivali su u disciplinama 4x50m mješovito (1:58.31) i 4x100m slobodno (3:55.61) dok su u disciplini 4x50m slobodno doplivali do brončane medalje s vremenom 1:45.75

The post Plivači PK Jadera osvojili 12 medalja na Regionalnom prvenstvu Dalmacije first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

GALERIJA Sveti Nikola darivao mališane na Višnjiku

7. prosinca 2022. u 10:36

Sveti Nikola, eto, nije vozio kola… Stigao je pješice (daljine, daljine…) do Športskoga centra Višnjik makar mu nije bilo lako donijeti (a jaka mu pleća, ipak!) puste darove za brojne mališane koji se okupiše na prigodnom programu u veselom šatoru. Kiša ne smetaše (Ide kiša, ubije miša…) nikomu, ni mališanima, ni mamama, ni tatama, ni bakama ni ponekom djedu, ni teticama…

Prema svom starom protokolu sveti Nikola s mališanima je brzo uspostavio komunikaciju, dijelio im različite slatkiše jer su svi – dakako – bili dobri, a njemu je to najbitnije. Znao je on iz pisama o svakomu sve, pa kako nije bilo nikakvih problema i odoše slatkiši.
I pjesma i ples, razigranost…

šc-višnjik-zadar-zimski-park-klizalište-advent-djeca-ples-sv-nikola

Cijeli je događaj, kako i priliči trenutku, bio humanitarne naravi jer je Klub roditelja nedonoščadi Palčići, podružnica Zadar, utemeljene 2017., pripremio prodaju prigodnih suvenira, a sav je prihod namijenjen Klubu roditelja nedonoščadi Palčići za što bolju skrb za nedonoščad.

šc-višnjik-zadar-zimski-park-klizalište-advent-djeca-ples-sv-nikola

Program povodom obilježavanja sv. Nikole pripremio je ŠC Višnjik uz potporu i suradnju partnera, pokrovitelja i sponzora Meta baloon&party shop, Bakmaz d. o. o., Vjenčanja Diora, Duo peka Biograd d. o. o., Prima Commerce d. o. o., Maraska d. d., Marketi Vlado, Twiga lounge bar.

Kako je bilo na susretu sv. Nikole s mališanima i u veselom šatoru, pogledajte u galeriji.

The post GALERIJA Sveti Nikola darivao mališane na Višnjiku first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

DOBRA VIJEST Općina Bibinja isplatit će i ove godine božićnicu umirovljenicima

7. prosinca 2022. u 10:20

Umirovljenici iz Bibinja koji imaju mirovinu manju od 3.300 kuna i ove godine dobit će božićnicu.

Općina Bibinje, na čelu s načelnikom Šimom Sekulom objavila je javni poziv kojim poziva umirovljenike koji ostvaruju ovo pravo da se 13., 14., i 15. svibnja jave u prostorije Općine od 9 do 14 sati radi isplate potpore (božićnice) u iznosu od 300 kn.

Riječ je o samo jednoj u nizu mjera koje Općina Bibinje provodi s ciljem poboljšanja uvjeta života mještana.

kao što je poznato, vodi se briga o novorođenčadi, djeci vrtićkog uzrasta, učenicima i studentima, te nezaposlenim, socijalno ugroženim i starijim osobama.

Nema sumnja da će ova gesta razveseliti bibinjske umirovljenike uoči božićnih blagdana.

The post DOBRA VIJEST Općina Bibinja isplatit će i ove godine božićnicu umirovljenicima first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

023 Band otvara bogat koncertni tjedan na Adventu

7. prosinca 2022. u 09:40

Zadarski 023 Band danas otvara bogat koncertni tjedan na Adventu u Zadru. Dopuste li vremenske prilike, nakon večerašnjeg nastupa ovog mladog zadarskog benda na adventskog pozornici gostovat će The Siids (četvrtak), Soul Fingers (petak), grupa Cambi (subota) i Opća opasnost (nedjelja).

023 band čine glazbenici koji su prve korake napravili pod imenom Hot Staff, da bi posljednjih nekoliko godina aktivno prašili pozornicama i dvoranama pod novim imenom. Uz osnivača, klavijaturista i glavnog pjevača Romana Segarića, u grupi su još gitarist Andrija Sikirić, bubnjar Nikola Dijan, pjevačica Andrea Čupić i basist Marino Brkljača.

– Vjerujem da su nas zadarski ljubitelji glazbe već upoznali na ranijim koncertima i prigodnim događanjima, no za one koji nas još nisu čuli recimo da sviramo većinom domaću glazbu osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, uglavnom pop, dance, rock i funk, kaže Segarić.

S obzirom na to da se radi o adventskom koncertu, repertoaru s obradama Dina Dvornika, Petra Graše, Iće Sikirića, Magazina, priključit će nekoliko pjesama prigodnih božićnom vremenu. Koncert bi trebao početi u 19:30 sati, a momci iz 023 Banda trebali bi svirati oko dva sata.

The post 023 Band otvara bogat koncertni tjedan na Adventu first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Trener i interventni policajac Niko Marketin predavat će na Kineziološkom fakultetu u Splitu

6. prosinca 2022. u 17:03

Policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, Nikola Marketin je ovih dana izabran za predavača na Kineziološkom fakultetu u Splitu.

Nikola Marketin, na radnom mjestu voditelj programa specijalističke obuke u jedinici je policijski službenik koji u Jedinici interventne policije vodi zahtjevno obuku interventnih policijskih službenika, a od sada će predavati na Programu osposobljavanja u okviru obrazovanja odraslih za trenera/ice boksa u organizaciji Kineziološkog fakulteta, Sveučilišta u Splitu.

Marketin, inače po struci magistar kineziologije, boks, dojučerašnji izbornik Hrvatske boksačke reprezentacije za mlađe uzraste, trener boksačkog kluba u Zadru, već dugi niz godina daje obol i u radu s djecom, promičući boks kao plemenit vještinu.

Čestitamo mu na izboru i priznanju za dugogodišnje usavršavanje te smo uvjereni da je izabran na temelju iskustva i rezultata te stručnosti koju posjeduje i koju dokazuje kroz svakodnevni policijski posao.

Jer kako sam Niko kaže: „Policija je moja ostvarena želja, cijeli život sam htio biti policajac i to sam postao, sve ostalo je nadogradnja i sretan sam za prilike koje mi život pruža.“

The post Trener i interventni policajac Niko Marketin predavat će na Kineziološkom fakultetu u Splitu first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Advent u Bibinjama; Ovaj vikend Fritulijada, koncerti Atomskog skloništa i klape Bibinje

6. prosinca 2022. u 15:16

ADVENT U BIBINJAMA 09.12. – 11.12.2022.

Petak, 09. prosinca 2022., 19:00, Fritulijada, Trg Franje Tuđmana

Drugi adventski vikend u Bibinjama počinje Fritulijadom, natjecanjem u pripremi svima omiljene božićne fritule, ukusne slastice koja je neizostavna na blagdanskom meniju. Šest timova će na raspolaganju imati košaru s namirnicama, a pobijedit će onaj koji uz dane namirnice uspije napraviti najbolju fritulu te osvojiti nagradu žirija „Zlatna fritula 2022“. Ono što ovogodišnju Fritulijadu čini još slađom jest činjenica da će degustiranje slasnih fritula za posjetitelje biti besplatno, ali će se prikupljeni dobrovoljni iznosi donirati Udruzi za autizam Zadar. Dođite i podržite ovu prekrasnu inicijativu, a za pravu božićnu atmosferu čitave manifestacije pobrinut će se i DJ Duje koji će puštati prigodnu blagdansku playlistu. 


Subota, 10. prosinca 2022., 20:30, Atomsko sklonište, Trg Franje Tuđmana

Sve ljubitelje rocka u subotu 10. prosinca čeka prava poslastica – legendarni pulski bend Atomsko sklonište održat će koncert na glavnom bibinjskom trgu s početkom u 20:30 sati. Popularni hitovi poput Pomorac sam majko, Žuti kišobran i Za ljubav treba imat dušu razveselit će i raspjevati okupljene mještane i posjetitelje, a s obzirom na bogatu koncertnu aktivnost Atomskog skloništa i njihovu prepoznatljivu sposobnost za dobar štimung očekuje se odlična atmosfera i zabava. Po završetku nastupa Atomskog skloništa zabavu će nastaviti DJ Mate Nemarić. 

Nedjelja, 11. prosinca 2022., Koncert klape Bibinje, Trg Franje Tuđmana

Kraj drugog adventskog vikenda uljepšat će nastup klape Bibinje koji će se održati u nedjelju u 21:00 sati. Nagrađivana klapa Bibinje koja je u svojim godinama djelovanja čak šest puta bila finalist na omiškom festivalu, razveselit će mještane Bibinja i posjetitelje adventskim nastupom. 
Svojim prepoznatljivim zvukom klapa Bibinje oplemenjuje glazbenu scenu već više od trideset godina, što je i prepoznato plaketom za dugogodišnji doprinos očuvanju klapske pjesme kao kulturnog naslijeđa te promicanju Bibinja koju je klapa primila 2019. godine kada je slavila jubilarnih trideset godina svog djelovanja.
Ove nedjelje, klapa Bibinje će još jednom očarati sve okupljene svojim posebnim blagdanskim repertoarom, stoga ovaj nastup nemojte propustiti. 


Posjetite Advent u Bibinjama i uživajte u bogatom programu glazbenika i izvođača, a očekuju vas i fine blagdanske delicije na adventskim kućicama! Cjelokupni ovogodišnji program koji će se održati tijekom prosinca pregledajte na poveznici → Advent u Bibinjama. 

The post Advent u Bibinjama; Ovaj vikend Fritulijada, koncerti Atomskog skloništa i klape Bibinje first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Slasni i mirisni Advent: glavni specijaliteti ovogodišnjeg adventskog sajma u Zadru

6. prosinca 2022. u 14:23

Već nakon prvih nekoliko dana trajanja ovogodišnjeg Adventa u Zadru može se prepoznati kako ponuda jela i pića na adventskim kućicama nikada nije bila ovako bogata i raznovrsna. Doduše, neki gastronomski standardi adventskog sajma poput kuhanih i prženih kobasica te burgera i dalje su najviše zastupljeni u ponudi, što je i razumljivo – to su i inače globalno popularna jela u kategoriji fast i street food prehrane i publika ih naprosto uvijek traži.

Ipak, dobar dio ugostitelja koji sudjeluju na sajmu svoju je ponudu proširio i drugim, zanimljivim jelima iz šarolike lepeze hrane koja se konzumira na ulici, ali i nekim drugim,  tradicionalnim ili manje poznatim jelima, pa čak i dugo kuhanom, kao i comfort hranom „na žlicu“. Osim toga, ove je godine ponuda ribljih jela definitivno drugačija i bolja od one prijašnjih godina, a na svoje mogu doći i vegani jer niz ugostitelja u svojoj ponudi ima bar jedno vegansko jelo. Uglavnom, svi se trude ponuditi nešto drugačije od drugih i biti prepoznatljivi po svojoj ponudi.

Obišli smo adventske kućice i pokušali doznati što se sve dobrog u njima kuha, peče i servira.

Forty Five
Brat i sestra Marta i Marino Vučkov,  koji u Pakoštanima imaju uspješan burger bar, uz svesrdnu pomoć roditelja na zadarskom su se Adventu predstavili svojim maštovitim specijalitetima: vrhunskim Steak burgerom, pilećim i veganskim burgerima, kubanskim sendvičima i odličnim kobasicama koje im stižu iz Vinkovaca. Meso za svoje sendviče, inače, nabavljaju kod poznate obitelji mesara Lepur, a kruh iz sjajne pakoštanske pekare Kroštula pa su i time stigli do vrlo visoke razine fast food produkcije. Povremeno, vikendima, gostima znaju ponuditi i neka stara, dugo kuhana jela poput brudeta od hobotnice.

Fusherica
Ovu kućicu vodi Zadranima poznati Gugi Egić, inače voditelj poznatog zadarskog restorana Harbor. Angažirao je kuhara Andreja Azuca koji gostima priprema sočne burgere obogaćene coleslaw salatom od kupusa. U burger uz junetinu stavlja i laganu prženu piletinu, a u kotliću kuhaju više vrsta odličnih dalmatinskih divenica iz poznatog OPG-a Butić iz Briševa. Odlično kuhano vino iz podruma plješivičke obitelji Šoškić također je jedan od aduta u ponudi Fusherice, ali i odlične cimet rolice, pravi božićni desert.

Lavova kućica; Kod rođe
Obitelj Surać iz Murvice redovito je prisutna na Adventu u Zadru sa svoje dvije svoje kućice. Aduti ovih kućica su kobasice: domaća divenica, kranjska, pikantna, bijela, debrecinka, slavonska, panonska… vjerovatno bi se našla još koja. Znači, ljubitelji dobrih kobasica – znate gdje ćete ih pronaći. Uz to će vam na ovim kućicama ponuditi i dobru pljeskavicu i prave domaće fritule.

Letters to Santa
Ninjanin Drago Štulić u svojoj kućici nudi tek dvije vrste kobasica, a Tortilja OMG je također napunjena kobasicom i coleslow salatom koja joj daje sočnost. Međutim, glavni aduti ove kućice su pića, prvenstveno domaće rakije koje Štulić proizvodi u svom OPG-u. U ponudi je nekoliko sjajnih rakija: od limuna, žižule, smokve, rogača iu šipka. Tako da svatko može izabrati svog favorita.

Lord’s House
Ova kućica se, zajedno sa susjednom Petrunjelom na zapadnoj strani Trga pet bunara, nameće pogođenim odnosom cijene i kvalitete, te atmosferom kvartovskog kafića za „domaću ekipu“. Lord’s House vodi Đani Milin iz Briševa, koji je u ponudu uvrstio i najbogatiji burger cijelog sajma. Dupli Lord’s Burger stoji tek 47 kuna i svakako je najpovoljniji zalogaj uzevši u obzir cijenu, kvalitetu i količinu. Ni Milinova trgana svinjetina u sendviču nije skupa, tek 42 kune. Sočna piletina sa sirom također je odličan izbor, kao i sjajna torta s tri vrste čokolade koja je i jedna od rijetkih ‘ozbiljnih’ slastica na cijelom adventskom sajmu.

Petrunjela
Luka Žilić i Matej Segarić, uz angažman prijatelja Nikole Jadrijeva, pojednostavili su svoju ponudu na burgere s odležanom junetinom i kobasicama iz OPG-a Butić. S tim sočnim jelima na visokoj su razini ponude zadarskog adventskog sajma, ali konkuriraju i cijenama – ni jedno jelo s njihove karte nije skuplje od 40 kn. Burgere slažu s cheddar sirom, zrnima slatkog kukuruza, hrskavom preprženom kapulom i zelenom salatom, a domaću divenicu serviraju u sendviču s kiselim kupusom.

Plan B
Ova je ekipa već godinama prisutna na zadarskom advenskom sajmu, uvijek na istoj lokaciji, a Plan B je jedina kućica koja nudi isključivo slatke delikatese iz domaće radinosti. Fritule i palačinke, arancini i limuncini, prženi lješnjaci i ušećereni bademi, karamelizirane jabuke i šarene lizalice – ponuda je koja najviše raduje mališane. Naravno, i ponekog odraslog koji kroz ove okuse evocira uspomene na djetinjstvo.

Winter Paradise by Gušti
Zadarska Pizzerija Gušti poznata je po svojim sjajnim dalmatinskim picama, ali je ovaj tim kojeg predvodi Toni Zurak odlučio na adventskom sajmu predstaviti s drugačijom ponudom – kombinacijom dobrog fast fooda (pohana rolana piletina u tijestu) i dalmatinskim gastro klasicima poput pašticade s njokima. U kućici se pari iz povećeg kotlića punog domaćih kobasica, a Winter Paradise jedina nudi i bogatu hladnu platu, složenu u praktičnoj i odličnoj dizajniranoj kutiji. „Mali zalogaj za veliki događaj“ kombinacija je nekoliko vrsta vrhunskih sireva, pršuta, voća i grisina. Praktično i ukusno za hladnije zimske večeri uz kuhano vino ili gin.

The post Slasni i mirisni Advent: glavni specijaliteti ovogodišnjeg adventskog sajma u Zadru first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Livaković: ‘Hvala navijačima! Ovo mi je najljepši trenutak u karijeri!’

5. prosinca 2022. u 20:10

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Zvjezda utakmice bio je Zadranin Dominik Livakovic koji je uspješno obranio 3 penala.

“Ovo mi je najljepši trenutak u karijeri. Osjećaj je super, prvenstveno zbog ekipe, atmosfera u ekipi je odlična, hvala navijačima koji su nas došli podržati. Odigrali smo 120 teških minuta i pobijedili kad je bilo najteže. Super je osjećaj, jedan od najdražih trenutaka u mojoj karijeri.” – kazao je vratar Livaković.

The post Livaković: ‘Hvala navijačima! Ovo mi je najljepši trenutak u karijeri!’ first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Luka Modrić: “Livaković je čudo! Obranio je 3 penala i odveo nas u četvrtfinale!”

5. prosinca 2022. u 19:29

“Sretni smo, bila je jako teška utakmica, bili su jako neugodna ekipa, prvo poluvrijeme smo imali dvije tri šanse koje nismo iskoristili, ali ostvarili smo dobar rezultat. Livi je bio čudo danas! Obranio je tri penala i odveo nas u četvrtfinale. ” – kazao je Luka Modrić.

The post Luka Modrić: “Livaković je čudo! Obranio je 3 penala i odveo nas u četvrtfinale!” first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

HRVATSKA U ČETVRTFINALU Livaković obranio tri jedanaesteraca!

5. prosinca 2022. u 18:47

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva!

U osmini finala boljim izvođenjem 11-eraca pobijedili su Japan sa 3-1.

“Odigrali smo borbeno, kako treba. Uči među osam najboljih na svijetu je velik uspjeh. Kad god nas netko podcijeni, uvijek požali. Čestitam dečkima!” – kazao je izbornik Zlatko Dalić.

“Sretni smo, bila je jako teška utakmica, bili su jako neugodna ekipa, prvo poluvrijeme smo imali dvije tri šanse koje nismo iskoristili, ali ostvarili smo dobar rezultat. Livi je bio čudo danas! Obranio je tri penala i odveo nas u četvrtfinale. ” – kazao je Luka Modrić.

The post HRVATSKA U ČETVRTFINALU Livaković obranio tri jedanaesteraca! first appeared on Kalelarga info.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u trgovačkim centrima i zgradi suda

5. prosinca 2022. u 18:36

Policijska uprava zadarska zaprimila je i anonimne dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u trgovačkim centrima na području Zadra. Obavljenim pregledima nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

– – – – – – – – – – – 

Policijska uprava zadarska zaprimila je tijekom jutra anonimne dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na objektima pravosudnih tijela u Zadru. Na obje lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Obavljenim pregledom na obje lokacije pravosudnih objekta u Zadru nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

Anonimne dojave o navodnim eksplozivnim napravama postavljenim u objektima pravosudnih tijela, proširile su se tijekom dana i na trgovačke centre diljem Hrvatske pa su tako zaprimljene i dojave za trgovačke centre u Zadru.

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama zaprimljene su i na području drugih policijskih uprava  te građane ovom prilikom podsjećamo na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Advent u Zadru: danas prijenos utakmice i plesna predstava, sutra sv. Nikola s prijateljima

5. prosinca 2022. u 15:55

Na Adventu u Zadru današnje poslijepodne kreće s prijenosom nogometne utakmice osmine finala između Hrvatske i Japana od 16 sati. Ako još niste odlučili s kime ćete gledati utakmicu ili tražite najveći ekran na kojemu ćete je moći pratiti, uz fritule, kuhano vino i druge adventske specijalitete, Trg Petra Zoranića je pravo mjesto za vas.

Nakon utakmice od 18 do 19 sati s prigodnom predstavom nastupa Plesni klub Lana. Radi se o interaktivnoj predstavi za djecu i malim mini-diskom, u kojemu će se svi dobro rasplesati i zabaviti.

Sutrašnji dan je jedan od najposebnijih dana Adventa, jer najmlađima stiže njihov omiljeni svetac – sveti Nikola. On će zajedno sa svojim prijateljima, ali i zločestim Krampusom, na Trg Petra Zoranića stići u 10:30 sati, odakle će se zaputiti prema Narodnom trgu, Forumu te se rivom vratiti na Advent, gdje će se s njima družiti do 12:30 sati. Svi koji budu željeli sa svecem i njegovom pratnjom moći će se fotografirati, a on će ih, naravno, nagraditi slatkišima.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

LIJEPA GESTA Zadranke tijekom Adventa kuhaju večeru – topli obrok za beskućnike

4. prosinca 2022. u 19:26

I ove godine naše sugrađanke odlučile su pokazati veliko srce i uljepšati Advent ljudima koje život nije mazio – beskućnicima.

S obzirom da ovi ljudi tužnih životnih sudbina blagdane provode po ulicama, te spavaju u prenoćištu u Zadru, gdje nemaju topli obrok za večeru – skupina žena okupljenih u Facebook grupi “Što se kuha” odlučile su se dogovoriti i svaki dan tijekom prosinca spremiti večeru za desetak korisnika prenoćišta u Zadru.

Ima i onih žena koje nisu u mogućnosti kuhati, pa su ponudile da naruče jelo u restoranu i dostave im. No većina žena će ipak same spremiti jelo.

Bez problema i vrlo brzo su se dogovorile koja će kuhati koji dan, i spremiti kolače, te tako uljepšati predblagdansko i blagdansko vrijeme beskućnicima. Njih je, naravno, ova topla ljudska gesta jako obradovala, te su izuzetno zahvalni i sretni što se i na njih mislilo.

Foto: Ilustracija

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Bibinjski karataši na Višnjiku uz 16 medalja imaju i 2 prvaka Dalmatinske lige u katama

4. prosinca 2022. u 17:12

Danas je u športskom centru Višnjik, održano zadnje 4. kolo Dalmatinske karate lige.

Na natjecanju je sudjelovao 21 klub iz dvije države, sa ukupno 443 natjecatelja.

Karataši Bibinjskog karate kluba Petrina sudjelovali su na natjecanju i još jednom osvojili pregršt medalja. Osvojeno je 16 odličja, od čega 3 zlatna, 6 srebrenih i 7 brončanih. Uz osvojena odličja također su osvojena i 2 pehara za ukupnog pobjednika Dalmatinske karate lige u katama.

„Još jednom smo pokazali da smo kvalitetan klub, da se u klubu marljivo radi i da smo na visokom nivou. Uz osvojene medalje imamo i 2 prvaka Dalmatinske karate lige u katama, u svojim disciplinama. Konstantno rastemo i razvijamo se. Osim u disciplinama kate, ogroman pomak smo ostvarili i u disciplinama kumite (borbe). Naši rezultati nisu slučajni, već konstantno osvajamo medalje na svim natjecanjima. Konkurentni smo bilo kojem klubu u Hrvatskoj, i vrlo sam ponosan na članove. Hvala roditeljima na podršci i svima koji pomažu klub“- kazao je trener kluba Mladen Sorić.

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

UHIĆEN 55-GODIŠNJAK Laserskim zrakama ometao let zrakoplova

3. prosinca 2022. u 16:37

Ozbiljno je ugrozio sigurnost leta zrakoplova i izazvao opasnost za ljude i imovinu.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela iz domene kaznenih djela protiv opće sigurnosti.

Sumnjiči ga se da je 30. studenog 2022. godine oko 20.20 sati na zadarskom području laserskim zrakama namjerno ometao let zrakoplova kojim je upravljao 35-godišnji pilot te takvom općeopasnom radnjom ozbiljno ugrozio sigurnost leta zrakoplova i izazvao opasnost za ljude i imovinu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 55-godišnjeg hrvatskog državljanina nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” te je jučer predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Sukladno odredbama čl.215. Kaznenog zakona RH (NN 125/11, 144/12, 56/15, 61/15, 101/17, 118/18, 126/19, 84/21) prema počiniteljima ovog kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Foto: Ilustracija

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Klapa Intrade održala koncert u Ciboni

3. prosinca 2022. u 06:39

More sve zaledit, more svit izgorit“, ali Tomislav Bralić i klapa Intrade nastavljaju svoju tradiciju. Stihovi su to pjesme “Bilo je i vrime” kojom su započeli sinoćnji koncert znakovito poručujući publici koliko im je drago što su s njima već 16. godinu na zagrebačkim koncertima.

Atmosfera koja je vladala jasan je pokazatelj zašto Tomislavu Braliću i klapi Intrade ni nakon svih ovih godina nije problem napuniti neke od najvećih zagrebačkih koncertnih prostora. Naime, postoji neka posebna kemija između njih i publike. To se dobro vidjelo za vrijeme izvedbi pjesama “Zora bila”, “Nisan te sriće”, “Ne mogu te prestat ljubit”, “Zalutali pogled”, “Još bi tija” i ostalih megahitova.
 

Pročitaj više na portalu Kalelarga info Kalelarga info  

Večerašnji nastup Lidije Bačić u Bibinjama odgođen zbog kiše – novi datum 18.12.

3. prosinca 2022. u 13:15

Unatoč najavi za večerašnji nastup Lidije Bačić Lille i otvaranja Adventa u Bibinjama, koncert se zbog loših vremenskih prilika odgađa. Novi datum koncerta je 18. prosinca 2022., a održat će se na Trgu Franje Tuđmana. Obilna kiša koja se prognozira za večeras pomrsila je planove za otvaranje adventskog programa, stoga će se koncert održati po novom datumu.

S obzirom na to da se kiša u Bibinjama prognozira za cijeli vikend, upitan je i sutrašnji nastup DJ Kimija, no službene potvrde o eventualnoj odgodi zasad nema.

Pratite daljnje objave na Visit Bibinje za sve informacije o održavanju koncerata i nastupa za vrijeme Adventa u Bibinjama. Cjelokupni ovogodišnji program koji će se održati tijekom prosinca pronađite na poveznici → Advent u Bibinjama.

❌