Zadarski portali Vijesti iz Zadra

Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

Djelatnici Znanstvene knjižnice s djelatnicima i učenicima Pomorske škole u zajedničkom dvorištu sadili stabla za Dan grada Zadra

24. studenog 2022. u 10:54

Povodom Dana grada Zadra u zajedničkom dvorištu Znanstvene knjižnice Zadar i Pomorske škole Zadar, djelatnici i učenici  zasadili su stabla u sklopu nacionalne kampanje sadnje stabala u Hrvatskoj Zasadi stablo ne budi panj!

Znanstvena knjižnica Zadar inicirala je sudjelovanje u sadnji sadnog materijala u zajedničkom dvorištu. Na poticaj Knjižnice priključila se Pomorska Škola Zadar. Događaj je organiziran u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zasadi stablo, ne budi panj!  Sadni materijal i pomoć pri odabiru sadnog materijala osigurala nam je gradska tvrtka Nasadi doo Zadar.

 

Objava Djelatnici Znanstvene knjižnice s djelatnicima i učenicima Pomorske škole u zajedničkom dvorištu sadili stabla za Dan grada Zadra pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

U Zadarskoj županiji sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom

24. studenog 2022. u 10:39

Na području Zadarske županije sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 136 uzoraka. U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelu hospitalizirano je šest pacijenata.

Objava U Zadarskoj županiji sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

HNK Zadar dočekuje Primorac iz Biograda, Pranić: “Bude li sreće, prezimit ćemo na prvom mjestu!”

24. studenog 2022. u 10:33

U subotu 26 studenog s početkom u 13.30 sati na igralištu Stanovi, HNK Zadar igra posljednju utakmicu prvog dijela sezone, 15. kolo 3.NL-jug (četvrti rang natjecanja) protiv Primorca iz Biograda. Utakmicu će suditi Zvonimir Sinovčić iz Novigrada.

Na ljestvici je vodeća Zagora iz Unešića sa 33 boda, HNK Zadar je drugi s bodom manje.

Matteo Pranić 25-godišnji branić Zadra, ipak se nada kako će njegov klub prezimiti na prvom mjestu ljestvice.

Očekujem pobjedu kako bi potvrdili dobru polusezonu, ako ne dobijemo Primorac, bit ćemo razočarani. Primorac će biti tvrdi orah, već dugo nastupaju u ovom rangu natjecanja, bit će teško, iako poznajemo dosta njihovih igrača. Zagora gostuje kod Splita, međutim, mi gledamo samo sebe, pa što bude! Bude li bar malo sreće, nadam se da možemo preuzeti vodstvo na ljestvici i prezimiti na prvom mjestu! U drugom dijelu sezone će nam biti još teže, jer imamo dosta gostujućih utakmica, ali vjerujem kako ćemo na kraju ipak ući u viši rang. Nadam se da će nas i gledatelji podržati u subotu, kazao je Matteo Pranić.

U ostalim utakmicama 15. kola se sastaju:
Split – Zagora
Hrvatski vitez Posedarje – Vodice
Neretvanac Opuzen – GOŠK Kaštela
Junak Sinj – GOŠK Dubrovnik
Zmaj Makarska – Urania Baška Voda
Neretva Metković – Uskok Klis
Kamen Ivanbegovina – Sloga Mravince

 

Objava HNK Zadar dočekuje Primorac iz Biograda, Pranić: “Bude li sreće, prezimit ćemo na prvom mjestu!” pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Zadarski.hr Zadarski.hr  

Veliki problemi u najskupljem studentskom domu u Dalmaciji koji je nedavno pompozno otvorio premijer Plenković: ‘Rijetko imamo tople vode, internet šteka, a grijanje je lutrija‘

15. studenog 2022. u 13:43

Voda stalno curi iz tuš kabine, rijetko ima tople vode, internet “šteka”, a i grijanje je lutrija... Ovako, prema svjedočanstvima korisnika, izgleda život u novom i modernom studentskom domu u Zadru, čija je izgradnja koštala čak 75 milijuna kuna! Dodajmo da je “sveučilišni ponos”, kako su objekt “k...

Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

Plenković na sjednici Vlade “Smanjit ćemo trošarine na loživo ulje.”

24. studenog 2022. u 10:14

– Smanjit ćemo trošarine na loživo ulje, najavio je premijer Andrej Plenković u uvodnom govoru na početku sjednice Vlade, u kojem je je izdvojio i jučerašnju raspravu o proračunu u Saboru te poručio: – Očekujemo da će Ministarstvo financija analizirati amandmane i u utorak ćemo u dogovoru sa Saborom imati glasanje o proračunu.

Kao što je i najavio, Vlada je izmijenila Uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju te je smanjila trošarinu na loživo ulje. Bezolovni motorni benzin ostaje na 3.060 kuna/1000 litara, dizelsko gorivo na 2660 kuna/1000 litara dok se trošarine za loživo ulje smanjuju na 157 kuna za 1000 litara.

Riječ je o sniženju od 26 lipa po litri loživa ulja, kazao je ministra financija Marko Primorac i poručio: – Na taj način prije svega pomažemo građanima koji su odlučili prijeći na ovaj energent, prenosi Dnevnik.hr.

Plenković je u uvodnom govoru podsjetio da je dan ranije održana i sjednica Nacionalnog vijeća za uvođenje eura: – Napravili smo rezime trenutnog stanja, pripreme bankomata, informatičke pripreme i sve što treba funkcionirati od početka Nove godine. U posjetu nam je i austrijski kancelar Karl Nehammer. Austrija je vrlo jasno podržala članstvo Hrvatske u šengenskom prostoru.

Ni riječi o Milanovićevoj odbijenici

– Saboru ćemo danas uputiti prijedlog Odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) u misiji Europske unije (EU) za vojnu pomoć za potporu Ukrajini “EU Military Assistance Mission – Ukraine” (EUMAM). Očekujemo pozitivnu odluku u Saboru, ovo je prilika da i cijela politička scena pokaže tko je tko i gdje stoji u međunarodnim odnosima i po pitanju potpore Ukrajini. Očekujem vrlo zanimljivu raspravu u Saboru, poručio je Plenković.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH-a Zoran Milanović odbio je dati suglasnost za sudjelovanje hrvatskih vojnika u misiji EU-a za pomoć Ukrajini.

Smatra da nije u skladu s Ustavom i da ne postoji međunarodni ugovor kojeg bi se u ovom slučaju trebali pridržavati, a odbijenicu je poslao i jer ministar obrane Mario Banožić, ističu s Pantovčaka, nije osoba koja predsjedniku upućuje taj zahtjev.

Hrvatska vojska imat će trostruku ulogu u misiji EUMAM

– Naša je želja nastaviti pomagati Ukrajinu i to da hrvatska vojska participira na tri načina: da naši zapovjednici budu u zapovjednim strukturama, da hrvatski predstavnici budu dio vojski koje su spremne obučavati ukrajinske vojnike, mahom u Poljskoj i Njemačkoj, te mogućnost da se ukrajinski vojnici obučavaju i u Hrvatskoj, istaknuo je Plenković.

Da je Milanović poslao odbijenicu, nije spomenuo ni premijer, kao ni Banožić, koji je objasnio detalje Odluke: – Hrvatska bi sudjelovanjem u misiji nastavila potporu Ukrajini. Sudjelovanjem Hrvatske vojske RH bi iskustvom iz Domovinskog rata značajno doprinijela obuci ukrajinske vojske. Predlaže se da u misiji sudjeluje do 80 pripadnika OS RH-a uz mogućnost rotacije. Do 100 pripadnika ukrajinske vojske može prijeći granicu RH, uz mogućnost rotacije.

Misija EUMAM trajat će dvije godine i provodit će se na teritoriju država članica EU-a.

Plenković će nakon sjednice Vlade posjetiti zajedno sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehammerom i predsjednikom Vlade Savezne države Bavarske Markusom Söderom LNG terminal na otoku Krku.

– Razgovarat ćemo o mogućnostima energetske suradnje, a vodeći računa o hrvatskoj kritičnoj infrastrukturi koja je već vrlo dobra, a u koju ćemo još uložiti kako bismo od Hrvatske učinili relevantno energetsko čvorište, rekao je Plenković.

Premijer će kasnije posjetiti i otok Rab, gdje će se sastati s gradonačelnikom Grada Raba Nikolom Grgurićem i predstavnicima Grada, a u Loparu će sudjelovati na svečanosti otvorenja nove sportske dvorane. Uz njega će biti potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristijan Staničić.

 

Objava Plenković na sjednici Vlade “Smanjit ćemo trošarine na loživo ulje.” pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Z NET Z NET  

BLACK FRIDAY, ADVENT… Apel iz zadarske Policije: “Pripazite na svoje torbice i novčanike u gužvama u gradu te trgovačkim centrima!”

25. studenog 2022. u 08:25

Zadnji je petak u studenom, poznat kao i Crni petak / Black Friday, odnosno dan kada trgovine za svoje kupce pripremaju snižene cijene te se u trgovačkim centrima ovih dana očekuje veći broj ljudi. Također, gužve se očekuju i na javnim mjestima diljem županije, gdje započinje održavanje predblagdanskih manifestacija- Advent. Zadarska policija tom je prigodom uputila apel koji u nastavku prenosimo:

“Krađe torbica i novčanika najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima i drugim frekventnim mjestima.

Kada su u pitanju počinitelji džepnih krađa, počinitelji mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a djeluju najmanje u paru, a ponekad ih je i više (troje, četvero). Načini počinjenja su više-manje uvijek jednaki:

odvraćanje pozornosti guranjem i naguravanjem ili  verbalnim kontaktom

(raspitivanje) od strane jednog počinitelja, dok drugi ili više njih istovremeno čini krađu najčešće krađom novčanika iz stražnjih džepova i torbica (neovisno o tome jesu li zatvorene ili otvorene).

Naravno, iz otvorene torbice to je neusporedivo lakše, međutim niti patentnim zatvaračem zatvorena torbica nije jamstvo da do džepne krađe neće doći. Tada, naime, na scenu stupa domišljatost, spretnost i drskost počinitelja koji torbicu neprimjetno mogu razrezati na njenoj bočnoj strani i iz nastalog otvora izvući novčanik.

Kada su u pitanju mjere prevencije i samozaštite, policija savjetuje kako izbjeći krađu:

 ne ostavljajte vašu torbu, novčanik ili mobitel na blagajnama, policama ili kabinama prilikom kupnje
 nikad ne ostavljate torbicu u ili na kolicima za kupnju – dovoljan je trenutak nepažnje i ostat ćete bez sadržaja iz nje
 torbicu uvijek držite čvrsto zatvorenu, ispred sebe kako bi imali neprestani nadzor nad njom, preklopom (ukoliko ga imate) uz tijelo, a ne sa strane ili straga
 novčanik nikako ne nosite u stražnjem džepu jer je lopovima laka meta
 ne nosite sve vrijednosti u novčaniku – odvojite dokumente od novca i stavite ih izvan novčanika kako u slučaju krađe ne bi ostali i bez dokumenata.

Savjeti kako zaštititi svoju bankovnu karticu

Bankovna kartica siguran je način čuvanja i upotrebe vašeg novca, no za to je potrebno držati se osnovnih sigurnosnih pravila kako biste je zaštitili od prijevare.

 nemojte ostavljati svoju karticu na mjestu gdje je netko može uzeti, čuvajte je kod sebe u novčaniku tako da je možete upotrebljavati za sve kupnje i potrebe za gotovinom
 nikad nemojte unositi ili otkrivati svoj PIN pri kupnji stvari putem interneta, telefona ili pošte

 ako vam se kartica izgubi ili je ukradena, odmah kontaktirajte svoju financijsku instituciju jer time smanjujete svoju odgovornost u slučaju gubitaka zbog prijevare
 provjeravajte svoje mjesečne izvode i ako identificirate bilo kakvu neovlaštenu transakciju, odmah o njoj obavijestite svoju banku
 ako izgubite svoju bankovnu karticu ili vam je netko ukrade, odmah nazovite svoju banku i blokirajte svoju karticu kako biste zaštitili svoj novac i spriječili njezinu neovlaštenu upotrebu.

Ukoliko do džepne krađe ipak dođe, a žrtva to osjeti ili primijeti te uoči počinitelja ili više njih, preporučuje se zapamtiti njihov osobni opis koji je policiji vrlo koristan u traganju za počiniteljima i njihovom identificiranju. Naravno, događaj je potrebno bez odgode prijaviti policiji na telefon 192, odnosno u najbližoj policijskoj postaji.”

 
Pročitaj više na portalu Novi radio Zadar  

POLICIJA UPOZORAVA Pripazite na svoje torbice i novčanike u gužvama u gradu te trgovačkim centrima

24. studenog 2022. u 10:04

Pred nama je zadnji petak u studenom, poznat kao i Crni petak / Black Friday, odnosno dan kada trgovine za svoje kupce pripremaju snižene cijene te se u trgovačkim centrima ovih dana očekuje veći broj ljudi.

Također, gužve se očekuju i na javnim mjestima diljem županije, gdje započinje održavanje predblagdanskih manifestacija- Advent.

Krađe torbica i novčanika najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima i drugim frekventnim mjestima.

Kada su u pitanju počinitelji džepnih krađa, počinitelji mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a djeluju najmanje u paru, a ponekad ih je i više (troje, četvero). Načini počinjenja su više-manje uvijek jednaki: odvraćanje pozornosti guranjem i naguravanjem ili  verbalnim kontaktom (raspitivanje) od strane jednog počinitelja, dok drugi ili više njih istovremeno čini krađu najčešće krađom novčanika iz stražnjih džepova i torbica (neovisno o tome jesu li zatvorene ili otvorene). Naravno, iz otvorene torbice to je neusporedivo lakše, međutim niti patentnim zatvaračem zatvorena torbica nije jamstvo da do džepne krađe neće doći. Tada, naime, na scenu stupa domišljatost, spretnost i drskost počinitelja koji torbicu neprimjetno mogu razrezati na njenoj bočnoj strani i iz nastalog otvora izvući novčanik.

            Kada su u pitanju mjere prevencije i samozaštite, policija savjetuje kako izbjeći krađu:

 • ne ostavljajte vašu torbu, novčanik ili mobitel na blagajnama, policama ili kabinama prilikom kupnje
 • nikad ne ostavljate torbicu u ili na kolicima za kupnju – dovoljan je trenutak nepažnje i ostat ćete bez sadržaja iz nje
 • torbicu uvijek držite čvrsto zatvorenu, ispred sebe kako bi imali neprestani nadzor nad njom, preklopom (ukoliko ga imate) uz tijelo, a ne sa strane ili straga
 • novčanik nikako ne nosite u stražnjem džepu jer je lopovima laka meta
 • ne nosite sve vrijednosti u novčaniku – odvojite dokumente od novca i stavite ih izvan novčanika kako u slučaju krađe ne bi ostali i bez dokumenata

Savjeti kako zaštititi svoju bankovnu karticu

Bankovna kartica siguran je način čuvanja i upotrebe vašeg novca, no za to je potrebno držati se osnovnih sigurnosnih pravila kako biste je zaštitili od prijevare.

 • nemojte ostavljati svoju karticu na mjestu gdje je netko može uzeti, čuvajte je kod sebe u novčaniku tako da je možete upotrebljavati za sve kupnje i potrebe za gotovinom
 • nikad nemojte unositi ili otkrivati svoj PIN pri kupnji stvari putem interneta, telefona ili pošte
 • ako vam se kartica izgubi ili je ukradena, odmah kontaktirajte svoju financijsku instituciju jer time smanjujete svoju odgovornost u slučaju gubitaka zbog prijevare
 • provjeravajte svoje mjesečne izvode i ako identificirate bilo kakvu neovlaštenu transakciju, odmah o njoj obavijestite svoju banku
 • ako izgubite svoju bankovnu karticu ili vam je netko ukrade, odmah nazovite svoju banku i blokirajte svoju karticu kako biste zaštitili svoj novac i spriječili njezinu neovlaštenu upotrebu.

Ukoliko do džepne krađe ipak dođe, a žrtva to osjeti ili primijeti te uoči počinitelja ili više njih, preporučuje se zapamtiti njihov osobni opis koji je policiji vrlo koristan u traganju za počiniteljima i njihovom identificiranju. Naravno, događaj je potrebno bez odgode prijaviti policiji na telefon 192, odnosno u najbližoj policijskoj postaji.

Objava POLICIJA UPOZORAVA Pripazite na svoje torbice i novčanike u gužvama u gradu te trgovačkim centrima pojavila se prvi puta na Novi radio Zadar.

Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

Nepoznati počinitelj na Diklu ukrao građevinski materijal, šteta iznosi nekoliko tisuća kuna

24. studenog 2022. u 09:51

Policija je izvijestila da su se jučer na zadarskom području dogodile dvije krađe.

Tijekom studenog ove godine na predjelu Dikla u Zadru, nepoznati počinitelj je u dva navrata s objekta u izgradnji u vlasništvu 50-godišnjaka otuđio razni građevinski materijal. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava zbog  krađe.

Jučer, 23. studenog u poslijepodnevnim satima u Zadru u Ulici Akcije Maslenice nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 22- godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

S obzirom na to da su pred nama adventske gužve i Crni petak, uz PU zadarske upozoravaju građane da pripaze na svoje novčanike.

Krađe torbica i novčanika najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima i drugim frekventnim mjestima. Kada su u pitanju počinitelji džepnih krađa, počinitelji mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a djeluju najmanje u paru, a ponekad ih je i više (troje, četvero). Načini počinjenja su više-manje uvijek jednaki: odvraćanje pozornosti guranjem i naguravanjem ili  verbalnim kontaktom (raspitivanje) od strane jednog počinitelja, dok drugi ili više njih istovremeno čini krađu najčešće krađom novčanika iz stražnjih džepova i torbica (neovisno o tome jesu li zatvorene ili otvorene). Naravno, iz otvorene torbice to je neusporedivo lakše, međutim niti patentnim zatvaračem zatvorena torbica nije jamstvo da do džepne krađe neće doći. Tada, naime, na scenu stupa domišljatost, spretnost i drskost počinitelja koji torbicu neprimjetno mogu razrezati na njenoj bočnoj strani i iz nastalog otvora izvući novčanik.

Policija savjetuje kako izbjeći krađu:

Ne ostavljajte vašu torbu, novčanik ili mobitel na blagajnama, policama ili kabinama prilikom kupnje, nikad ne ostavljate torbicu u ili na kolicima za kupnju – dovoljan je trenutak nepažnje i ostat ćete bez sadržaja iz nje. Torbicu uvijek držite čvrsto zatvorenu, ispred sebe kako bi imali neprestani nadzor nad njom, preklopom (ukoliko ga imate) uz tijelo, a ne sa strane ili straga. Novčanik nikako ne nosite u stražnjem džepu jer je lopovima laka meta, ne nosite sve vrijednosti u novčaniku odvojite dokumente od novca i stavite ih izvan novčanika kako u slučaju krađe ne bi ostali i bez dokumenata.

Savjeti kako zaštititi svoju bankovnu karticu

Bankovna kartica siguran je način čuvanja i upotrebe vašeg novca, no za to je potrebno držati se osnovnih sigurnosnih pravila kako biste je zaštitili od prijevare. Nemojte ostavljati svoju karticu na mjestu gdje je netko može uzeti, čuvajte je kod sebe u novčaniku tako da je možete upotrebljavati za sve kupnje i potrebe za gotovinom. Nikad nemojte unositi ili otkrivati svoj PIN pri kupnji stvari putem interneta, telefona ili pošte, ako vam se kartica izgubi ili je ukradena, odmah kontaktirajte svoju financijsku instituciju jer time smanjujete svoju odgovornost u slučaju gubitaka zbog prijevare. Provjeravajte svoje mjesečne izvode i ako identificirate bilo kakvu neovlaštenu transakciju, odmah o njoj obavijestite svoju banku. Ako izgubite svoju bankovnu karticu ili vam je netko ukrade, odmah nazovite svoju banku i blokirajte svoju karticu kako biste zaštitili svoj novac i spriječili njezinu neovlaštenu upotrebu.

Ukoliko do džepne krađe ipak dođe, a žrtva to osjeti ili primijeti te uoči počinitelja ili više njih, preporučuje se zapamtiti njihov osobni opis koji je policiji vrlo koristan u traganju za počiniteljima i njihovom identificiranju. Naravno, događaj je potrebno bez odgode prijaviti policiji na telefon 192, odnosno u najbližoj policijskoj postaji.

Objava Nepoznati počinitelj na Diklu ukrao građevinski materijal, šteta iznosi nekoliko tisuća kuna pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

Ministarstvo razmatra ukidanje posebnog poreza na kavu, uskoro bismo najdraži napitak mogli piti jeftinije

24. studenog 2022. u 09:31

Ministar financija Marko Primorac najavio kako će razmotriti prijedlog ukidanja posebnog poreza na kavu. Proizvođači to traže već godinama, a koristi bi imali i potrošači, koji bi mogli nešto i uštedjeti na omiljenom napitku.

Hoćemo li uskoro piti nešto jeftiniju kavu? To bi se moglo dogoditi ako država napokon usliši dugogodišnji apel proizvođača i ukine posebni porez na kavu. A da bi ga mogla ukinuti, sugerirao je ministar financija na konferenciji HUP-a u utorak.

– Sada kad bih vam ja odgovorio na ovo pitanje: ‘Ukinut ćemo ga’, to bi bilo neozbiljno od mene. Ali molim vas da nastavimo konstruktivni dijalog u ovom smjeru, meni se to čini kao jedno rješenje protiv kojeg osobno ne bih imao ništa, kazao je ministar financija Marko Primorac.

Poseban porez na kavu namet je kakav ima samo šest država Europske unije, a u Hrvatskoj iznosi između 8 i 20 kuna po kilogramu. Naizgled se ne čini puno, ali uz visok PDV taj porez čini kavu jednim od porezno najopterećenijih proizvoda u našim dućanima.

– Hrvatski potrošači uglavnom toga nisu svjesni, ali od sto zrna kave koje kupe čak 35 zrna odlazi državi, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Biočina.

Prema Eurostatu, Hrvatska je ove godine među europskim državama s natprosječnim rastom cijene kave koja je od početka godine poskupjela 23,2 posto. Građani taj rast cijena itekako osjete.

Hoće li onda niži porez značiti i nižu cijenu kave? Proizvođači poručuju: ukidanje poreza dobra je ideja i potrošači će od nje imati koristi.

Prema istraživanjima, kavu konzumira oko 95 posto odraslih građana Hrvatske. U predstojećoj 2023., kad se najavljuje nastavak visoke inflacije, moguća nova poskupljenja bit će barem nešto lakše podnijeti uz dostupniju šalicu omiljenog napitka.

Objava Ministarstvo razmatra ukidanje posebnog poreza na kavu, uskoro bismo najdraži napitak mogli piti jeftinije pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

KK Zadar pred stečajem, ukupan dug preko 44 milijuna kuna! Direktor Gunjević: “Ovi ponosni trenuci su možda zadnji u životu najdražeg kluba!”

24. studenog 2022. u 09:17

U dramatičnom video obraćanju na Facebook stranici KK Zadar, direktor kluba David Gunjević obratio se navijačima i spomenuo kako su konačno došli rezultati revizije koji pokazuju velike  financijske probleme Kluba.

Gunjević je počeo izlaganje riječima: “Iskoristite ove ponosne trenutke, jer su možda i zadnji u životu našeg najdražeg kluba!”

Direktor David Gunjević je istaknuo kako su na dan 30. lipnja ukupne obveze Društva iznosile 22,9 milijuna kuna što je višestruko više od kapitalne imovine. Direktor je u izlaganju kazao kako je većina obveza dospjela na naplatu, a ostatak obveza, kao i bankovni krediti, na naplatu će stići najkasnije za dva mjeseca. Obveze prema dobavljačima iznose čak 16,8 milijuna kuna, od toga iznosa najveći dio se odnosi na tvrtke u vlasništvu Grada Zadra, primjerice, obveze prema ŠC Višnjik iznose 9,3 milijuna kuna, za Liburniju 856 tisuća kuna, što je 44,61 posto ukupnog duga.

Gunjević je dalje naveo kako su krajem lipnja bila otvorena dva kratkoročna kredita, jedan od 850 tisuća kuna, drugi od 3,7 milijuna kuna. Ukupni rashodi, naveo je Gunjević, i to za poslovnu godinu od 1. srpnja 2021. do 30. lipnja 2022. godine, iznosili su 21,5 milijuna kuna, dok je gubitak tekuće godine 14,9 milijuna kuna, te se dolazi do iznosa ukupnog gubitka od 44,8 milijuna kuna! Iznos od 44,8 milijuna kuna debelo prelazi preko polovine temeljnog kapitala Društva, kazao je Gunjević, spomenuvši kako su ispunjeni svi uvjeti iz članka 251. zakona o trgovačkim društvima, ne spomenuvši riječ stečaj – iako je je i više nego jasno o čemu se zapravo radi!

Ne treba zaboraviti niti predstečajnu nagodbu još iz 2014. godine s oko 160 vjerovnika, od kojih je isplaćena polovina iako je cjelokupni dug stigao na naplatu i sada iznosi 3,3 milijuna kuna. To znači da svaki vjerovnik u svakom trenutku može zatražiti naplatu svojih potraživanja i Klub poslati u blokadu i stečaj!

David Gunjević za kraj video obraćanja poslao je znakovitu poruku gradonačelniku Branku Dukiću.

– Uprava Društva nema mogućnosti kontrolirano servisirati dug iz prethodnih razdoblja i velika je vjerojatnost, da će u narednom razdoblju doći do prekida plaćanja i blokade Društva, a samim time i do prestanka redovnog poslovanja. Svjestan situacije poslao sam hitan zahtjev gradonačelniku Branku Dukiću kao predstavniku većinskog vlasnika, da predloži plan saniranja dugova i uspostavi financijsku stabilnost na način da Grad Zadar kroz Gradsko vijeće, osigura Društvu sredstva za podmirenje dospjelih obveza prema vjerovnicima koji nisu vlasnički povezani s Gradom Zadrom. Za usluge revizije Klub je neovisnoj revizorskoj kući platio 48 tisuća kuna + PDV, kazao je na kraju video obraćanja direktor KK Zadar David Gunjević.

 

Objava KK Zadar pred stečajem, ukupan dug preko 44 milijuna kuna! Direktor Gunjević: “Ovi ponosni trenuci su možda zadnji u životu najdražeg kluba!” pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Z NET Z NET  

MUP ZAPOŠLJAVA! Pogledajte koga sve traži na području PU zadarske…

24. studenog 2022. u 09:15

MIinistarstvo unutarnjih poslova u srijedu je objavilo prvi dio natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno i određeno vrijeme. Traže kandidate za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 koliko je najavljeno.

Od sada raspisanih 127 radnih mjesta, njih 107 je u 19 policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, dok je 20 radnih mjesta u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu. Čak 120 radnih mjesta je na neodređeno vrijeme, dok ih je 7 na određeno.

Položeni državni ispit nije uvjet

Najveći broj radnih mjesta odnosi se na upravne poslove. Naime, na područjima rada kao što su prijavništvo, osobne isprave i statusna pitanja stranaca, radne i boravišne dozvole za strance, u proteklom je razdoblju došlo do značajnog povećanja opsega posla.

Svi kandidati koji se prijavljuju na natječaj moraju udovoljavati propisanim općim i posebnim uvjetima za pojedino radno mjesto uz napomenu kako se mogu natjecati i osobe koje nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu njegovog kasnijeg polaganja sukladno Zakonu o državnim službenicima.

U PU zadarskoj zapošljava se na sljedeća radna mjesta:

SLUŽBA UPRAVNIH POSLOVA, DRŽAVLJANSTVA I STATUSNIH PITANJA STRANACA

ODJEL ZA UPRAVNE POSLOVE

upravni referent – 2 izvršitelja

 • 2 izvršitelja
 • POLICIJSKA POSTAJA PAG

         upravni referent – 1 izvršitelj

 • POLICIJSKA POSTAJA BIOGRAD

upravni referent – 1 izvršitelj

 • POLICIJSKA POSTAJA BENKOVAC-OBROVAC

upravni referent – 1 izvršitelj

 • POSTAJA GRANIČNE POLICIJE GRAČAC

upravni referent-1 izvršitelj

POLICIJSKA POSTAJA GRAČAC

– upravni savjetnik – 1 izvršitelj

Više informacija o natječaju možete pronaći OVDJE.

 
Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

Plenković predstavio državni proračun: “Hrvatska je u plusu 70 milijardi kuna.”

24. studenog 2022. u 09:12

Premijer Andrej Plenković predstavio je u srijedu saborskim zastupnicima Prijedlog državnoga proračuna za 2023. godinu i poručio kako će Hrvatska, zahvaljujući Vladinim mjerama, biti još otpornija na krize.

– Realiziramo šengenski prostor, realizirali smo euro područje, država funkcionira dobro, intervenirat ćemo i dalje, bit ćemo otporniji na krize nego smo bili prije toga, rekao je premijer predstavljajući Saboru svoj sedmi proračun.

Ponovio je tri uloge proračuna za 2023. godinu: on je instrument države za ublažavanje posljedica krize, sidro kojim se čuva gospodarski rast i podiže konkurentnost, redistributivni alat za postizanje društvene kohezije i sprječavanje socijalne frakture, naglasio je.

Istaknuo je i posebnost proračuna za slijedeću godinu. – To će biti prvi proračun Hrvatske koja će biti i članica euro područja i članica šengenskog prostora i prvi je put predstavljen u eurima, rekao je i naveo kako proračun ima i elemente kriznoga proračuna te kako je njegov cilj usporavanje stope inflacije.

Ona će se u idućoj godini svesti na do šest posto, rekao je Plenković, prenosi N1.

Hrvatska je u plusu za 70 milijardi kuna

Naglasio je i kako je Vladin prioritet iskoristi 25 milijardi eura europskih novčanih sredstava za ovo razvojno desetljeće, te se pohvalio da je Hrvatska, kad je riječ o europskim sredstvima, “u plusu za 70 milijardi kuna.

Unatoč negativnim trendovima na globalnoj razini, gdje se očekuje usporavanje svjetskoga gospodarstva, Hrvatska projicira rast u idućoj godini od 0, 7 posto. Za 2024. očekujemo oporavak i rast BDP-a od 2, 7 posto, odnosno 2, 6 posto u 2025. godini, rekao je premijer.

Također, istaknuo je da Vlada želi očuvati životni standard građana, kontinuirano podizati minimalnu plaću, dizati prosječnu plaću, mirovine, nastaviti demografske potpore, boriti se protiv inflatornih pritisaka. Kad je o inflaciji riječ, u ovoj se godini na godišnjoj razini očekuje stopa inflacije od 10, 4 posto.

Plenković je ocijenio kako je proračun za 2023. i proračun za razvoj konkurentnosti gospodarstva, za osiguravanje brige o najranjivijima, veća ulaganja u mirovine, a kao posebne prioritete istaknuo je dodatno povećana sredstva za obnovu i za obranu.

Primorac: Bilo je bitno fino balansirati

Ministar financija Marko Primorac naveo je kako je predloženi proračun donijet u iznimnim okolnostima usporavanja gospodarskog rasta i povećanih inflatornih pritiska, pa je bilo bitno fino balansirati između stavki koje će očuvati gospodarski rast, ali ne djelovati inflatorno.

Proračun je u tim okolnostima – uz prihode od 24, 9 milijardi eura i rashode od 26, 7 milijardi, dakle deficit je 1, 8 milijardi eura, odnosno 2, 3 posto BDP-a – u razumnim okvirima i neće kroz povećanu državnu potrošnju djelovati tako da povećava inflatorne pritiske, kazao je ministar.

Zanimanje zastupnika za proračun je veliko, što potvrđuje i podatak da ih se za raspravu, što kroz replike, što kroz stajališta klubova, odnosno pojedinačna prijavilo stotinjak, dakle dvije trećine. To pak upućuje da će rasprava potrajati dugo u noć

Objava Plenković predstavio državni proračun: “Hrvatska je u plusu 70 milijardi kuna.” pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

Znate li u kojoj ćete valuti platiti račune za režije za prosinac, izdane u siječnju?

24. studenog 2022. u 09:00

Prvoga dana 2023. godine euro postaje službena valuta u Hrvatskoj. Kunama će se moći plaćati (samo gotovinom) do 14. siječnja. Pripreme za uvođenje eura u Hrvatskoj od 1. siječnja 2023. godine idu bez ikakvih problema i prema planu, istaknuto je ovoga tjedna na sjednici Nacionalnog vijeća za uvođenje eura.

Građani su već dobrim dijelom upoznati s onim što ih očekuje od 1. siječnja, no naše je čitatelje zanimalo što će biti s računima za režije za prosinac, a koji im stižu u siječnju.

Računi za potrošnju u prosincu bit će izdani u siječnju 2023. i bit će iskazani u eurima, navodi HUB.

Za sve uplatnice koje su građani dobili unaprijed i na kojima je iznos plaćanja u kunama, a plaćaju ih nakon uvođenja eura, banka je dužna izvršiti plaćanje u euru u iznosu koji odgovara iznosu kuna navedenom na nalogu za plaćanje. Banka će postupati na ovaj način do 1.7.2023. godine, navode u HUB-u, prenosi N1.

Ključno je naglasiti, podsjećaju, da od 5.9. do 31.12.2022. traje dvojno iskazivanje cijena. To znači da će konačan iznos računa biti i u kunama i u eurima uz prikaz fiksnog tečaja konverzije.

No, izuzetak od toga su:

vrijednost iskazana za unaprijed plaćene elektroničke komunikacijske usluge (prepaid bonovi)
vrijednost i iznos koji se navodi na nalogu za plaćanje izdanom na temelju računa ili drugog pojedinačnog akta odnosno temeljem istaknute cijene
vrijednost iskazana na karticama za javne telefonske govornice
vrijednost otisnuta na ambalaži SIM kartice

Objava Znate li u kojoj ćete valuti platiti račune za režije za prosinac, izdane u siječnju? pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

Zadar postaje središnje mjesto Međunarodnog dana Mediterana! Čeka vas prava glazbena poslastica

24. studenog 2022. u 08:38

Mediteran je zasigurno jedno od najpoželjnijih mjesta na svijetu za život. Brojne su prednosti života na ovom komadiću Zemlje. Mediteran čine brojne prirodne ljepote, to je jedno od najnaseljenijih i najrazvijenijih područja, a priobalje krasi i iznimno plodna zemlja. Srećom, upravo na tom području nalazi se i Lijepa Naša pa stoga je red da proslavimo i Međunarodni dan Mediterana.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva uz podršku Zaklade Anna Lindh i uz partnerstvo s Gradom Zadrom i Koncertnim uredom Zadar, 28. studenog 2022. godine obilježava Međunarodni dan Mediterana sa središnjim glazbenim događanjem Vladimir&Kalafat u Kneževoj palači u Zadru s početkom u 19 sati.

Riječ je o glazbenom projektu umjetnika Vladimira Mićkovića koji na svojim albumima organizira povijesno-geografska putovanja Mediteranom, približava nas njegovoj kulturi i baštini koja osim očaravajućih zemljopisnih pejzaža sa sobom donosi često tragične priče koje su oslikane emocionalnim stanjem putnika i izbjeglica koji mediteranskim zbjegovima idu s afričkih obala u Europu.

Istovremeno s koncertom u Zadru, započeti će i 36 besplatnih glazbenih koncerata u 24 zemlje Euro-Mediterana koje će na ovaj način predstaviti raznolikost Mediterana u okviru svojih lokalnih zajednica te se digitalno povezujući međunarodno predstaviti kroz umjetnički izričaj kojim će se ostvariti krajnji cilj promocije važnosti razgovora među kulturama i važnosti uvažavanja raznolikosti. Uz Hrvatsku tako se ovom događaju priključuju i Francuska, Grčka, Egipat, Italija, Maroko, Portugal, Turska ali brojne druge zemlje.

Međunarodni dan Mediterana obilježava se 28. studenog svake godine te predstavlja priliku za promociju razmjene između kultura, suradnju, uvažavanje različitosti te osnaživanja veza između dvije obale Mediterana.

Zaklada Anna Lindh ove je godine raspisala javni poziv za sudjelovanje u programu Celebrating the Mediterranean koji za cilj ima slavljenje zajedničkog identiteta, podrijetla i ljubav spram Mediterana kroz organizaciju besplatnih glazbenih koncerata koji će započeti u isto vrijeme na području Euro-Mediteranskog područja i koji će služiti kao podsjetnik da naše sličnosti mogu nadjačati naše razlike.

Na poziv Celebrating the Mediterranean zaprimljeno je 96 prijava iz 29 država te je u konačnici odabrano 36 glazbenih prijedloga iz ukupno 25 država s Euro-Mediteranskog područja. Ova glazbena inicijativa organizirana je zajedno s digitalnom kampanjom Mediteran, put kroz osjete  kojoj je cilj osvijestiti da je Mediteran puno više od aromatičnih začina, povjetarca s mora i šarolikih gradova. Mediteran je višeznačni pojam koji njeguje uključivost, suradnju te svima predstavlja nešto drugo, a u isto vrijeme je sva ta raznolikost dio našeg mediteranskog zajedničkog identiteta.

O Zakladi Anna Lindh i ulozi Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Zaklada Anna Lindh je osnovana 2004. godine na inicijativu predsjednika Europske komisije Romana Prodia kao prva zajednička institucija između EU-a i mediteranskih partnerskih država kojoj je cilj pokrenuti dijalog između kultura i ukloniti rizike mogućih sukoba koji je svoj vrhunac doživio početkom 21. stoljeća. Zaklada je svoje ime dobila prema švedskoj ministrici vanjskih poslova Anni Lindh na koju je izvršen atentat. Svoje aktivnosti Zaklada Anna Lindh provodi u tri područja: 1. Stvaranjem alternativnih narativa kojim se bori protiv ekstremističkih diskursa i radikalizacije, 2. Stvaranjem uključivih i empatičnih društava kako bi se ostvarilo povjerenje i tolerancija, 3. Stvaranjem kulture zasnovane na dijalogu i razmjeni.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva jedna je od 41 nacionalnog koordinatora mreža organiziranog civilnog društva koje tvore Zakladu Anna Lindh (ALF). Nacionalna zaklada koordinira Hrvatsku mrežu za suradnju na Euro-Mediteranu koja okuplja preko 150 članova koji kroz povezivanje s nacionalnim mrežama ALF-a iz ostalih 40 zemalja uključenih u Euro-Mediteran doprinose ostvarivanju osnovnih ciljeva ALF-a.

Objava Zadar postaje središnje mjesto Međunarodnog dana Mediterana! Čeka vas prava glazbena poslastica pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

Istraživanje pokazalo da je više od 200 tisuća ljudi u EU umrlo zbog onečišćenja zraka

24. studenog 2022. u 08:26

Najmanje 238.000 ljudi u EU prerano je umrlo u 2020. zbog onečišćenja zraka, unatoč tome što se kvaliteta zraka generalno povećala, pokazuju najnoviji podaci Europske agencije za okoliš (EEA). Analitičari agencije ističu da je zagađenje zraka “najveći zdravstveni rizik u Europi i da značajno utječe na zdravlje Europljana, osobito u gradovima”; usprkos tome što su najveći zagađivači smanjili emisije.

Prema podacima EEA-e, najmanje 238.000 ljudi prerano je umrlo 2020. zbog izloženosti lebdećim česticama PM2.5, pri čemu je 96 posto gradskog stanovništva izloženo razinama koje su iznad preporuka Svjetske zdravstvene organizacije, prenosi Index.

Istodobno, dušikov dioksid je izazvao 49.000 preranih smrti, a izloženost ozonu 24.000, kaže EEA. Međutim, broj preranih smrti zbog izloženosti PM2.5 pao je za 45 posto od 2005. do 2020.

– Ako se trend nastavi, očekuje se da će EU ostvariti cilj i do 2030. smanjiti broj preranih smrti za 55 posto. Ipak, potrebni su dodatni napori kako bi se ispunio cilj nultog onečišćenja do 2050. ili smanjenja zagađenja zraka na razine koje nisu štetne za zdravlje, piše u izvješću.

Objava Istraživanje pokazalo da je više od 200 tisuća ljudi u EU umrlo zbog onečišćenja zraka pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Zadarski.hr Zadarski.hr  

Ekspresan završetak slučaja mesara dilera: u samo par dana od promjene odvjetnika održano je ročište, a za 414 grama kokaina dobio je uvjetnu kaznu i izišao na slobodu

24. studenog 2022. u 08:22

Zbog ‘dilanja‘ gotovo pola kilograma kokaina u mesnici na zadarskom Putu Dikla, 38-godišnji mesar Ante C. u utorak je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu. Iako mu je zadarska policija 4. kolovoza u automobilu i na radnom mjestu, među ‘bržolama‘, batacima i ostali...

Pročitaj više na portalu Z NET Z NET  

PROGNOZA Danas sunčano, za vikend opet i kiša i snijeg? U subotu olujna bura

24. studenog 2022. u 08:16

Danas uglavnom suho te djelomice, na Jadranu često i pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla ili niski oblaci, a lokalno se mogu zadržati i veći dio prijepodneva. U Slavoniji, Baranji i Srijemu te na Jadranu puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a ujutro duž obale bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 8 i 11, a na Jadranu od 13 do 17 °C.

U petak pretežno ili djelomice sunčano, ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom. Vjetar u većem dijelu unutrašnjosti slab, u Podunavlju umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena bura i istočni vjetar u okretanju na jugo, ponajprije na sjevernom dijelu. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, duž obale i na otocima između 5 i 10 °C. Najviša dnevna uglavnom od 5 do 10, a na Jadranu između 13 i 16 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U petak suho te barem djelomice sunčano, no ujutro u unutrašnjosti ponegdje s maglom, lokalno moguće i dugotrajnijom. U dane vikenda promjenljivo uz mjestimičnu kišu, ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega, a u višem gorju moguća je ponovno susnježica i snijeg. Vjetar u petak slab, tek mjestimice na Jadranu umjereno jugo. U subotu i nedjelju vjetrovitije, posebno u gorju, duž obale i na otocima, gdje će puhati jaka i olujna bura. Temperatura zraka bez veće promjene te oko prosjeka za doba godine.

 
Pročitaj više na portalu Antena Zadar  

Muškarci u Zadru iznuđivali novac pa pali u policijsku zamku, u pritvoru su

24. studenog 2022. u 08:11

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatskih državljanina u dobi od 36 i 38 godina koje se sumnjiči za kazneno djelo iznuda počinjenog na štetu 41-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nakon prikupljenih saznanja kako oštećenog od kraja rujna ove godine na mobitel kontaktira nepoznata osoba koja uz ozbiljne prijetnje od njega iznuđuje novac na osnovu nepostojećeg dugovanja, policijski službenici proveli su prikrivenu policijsku radnju te su 19. studenog u poslijepodnevnim satima na području Zadra, prilikom primopredaje novca, uhitili 36-godišnjaka, kod kojeg je pronađeno i oko 2 grama kokaina.

Nadalje, policijski službenici su uhitili 38-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči da je u namjeri stjecanja znatne protupravne imovinske koristi, putem SMS poruka prijetio i iznuđivao novac od oštećenog. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te osobnog vozila osumnjičenih.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv oba osumnjičenika nadležnom državom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Iznuda, te su predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Protiv 36-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Objava Muškarci u Zadru iznuđivali novac pa pali u policijsku zamku, u pritvoru su pojavila se prvi puta na Antena Zadar.

Pročitaj više na portalu Z NET Z NET  

Horoskop za 24. studenog 2022.

24. studenog 2022. u 07:42

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: Svojim nastupom, ponašanjem i riječima vi ćete privlačiti pažnju osoba suprotnog spola poput magneta.
KARIJERA: Kreativci će raditi dobro i uživati u poslu. Ostalima će nedostajati hrabrosti da povuku oštrije poteze.
ZDRAVLJE&SAVJET: Slijedite ciljeve.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: Svojom sentimentalnošću iznenadit ćete voljenu osobu. Ona će ovaj put biti u poziciji zaštitinika. Dobro ste.
KARIJERA: Ako se poslužite svojim skrivenim talentima i intuicijom, uspjet ćete naći kakav takav način da surađujete s drugima.
ZDRAVLJE&SAVJET: Povežite se s ljudima oko sebe.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: Odličan je dan za druženja, povezivanja s ljudima, obnovu prijateljstava i razvoj ljubavnih veza. Navalite.
KARIJERA: Današnji dan donijet će vam uživanje, kreativnost, ljubaznost i nove maštovite poticaje, što god da radite.
ZDRAVLJE&SAVJET: Klupko se treba odmotati do kraja.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: U osobnim pitanjima danas ćete se oslanjati na svoje prijatelje. Oni će vas uputiti kako ići dalje.
KARIJERA: Razmišljat ćete o šefovim zahtjevima. Još uvijek ih ne možete sagledati kao realnu činjenicu.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite uporni.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: Svoje privatne odnose danas ćete graditi na vrlo suptilnim razinama. Bit će vam važno ono što je skriveno i nježno.
KARIJERA: Na dnevni red dolaze zaostaci u poslovanju. To vas živcira i stvara vam zbrku, ali što se mora, mora se odraditi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Gimnasticirajte.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: Danas biste se mogli dobro zabaviti. Ako dobijete poziv za izlazak, prihvatite ga i izađite među ljude.
KARIJERA: Bit ćete nervozni što nikako da privedete jedan sitniji zadatak njegovom kraju. Morate se potruditi više.
ZDRAVLJE&SAVJET: Vezani će istinski uživati.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: Rijetko kada vam riječi na dolaze na pravi način, no baš tako je danas. Šutite i volite bez objašnjavanja.
KARIJERA: Svi poslovi u kojim mogu doći do izražaja vaše kvalifikacije i specifična znanja danas su dobro postavljeni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Vi ste sasvim dobro.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: Ravnoteža koju opet osjećate u svojoj vezi potaknut će vas na smjelije ljubavne poteze.
KARIJERA: Danas ćete razmišljati kako uskladiti poslovni i privatni život, pa povucite jasnu crtu između jednog i drugog.
ZDRAVLJE&SAVJET: Okrenite se mladima i djeci.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: Oni vezani najbolje će se osjećati kod kuće u društvu voljene osobe. Oni koji još traže srodnu dušu bit će originalni u udvaranjima.
KARIJERA: Postoji mogućnost nesporazuma sa suradnicima. Zato kontrolirajte komunikacije, ugovore i prijedloge.
ZDRAVLJE&SAVJET: Slijedi novi kozmetički tretman.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: Pred vama je prilično frustrirajući dan kad se radi o privatnim odnosima. Ništa neće ići kako biste vi željeli. Strpite se.
KARIJERA: Nije problem ni u vama ni u drugima, nego u situaciji koja zahtijeva maksimalnu koncentraciju od obje strane.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nastojte biti zreliji.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: Vaša intuicija i mašta danas će vam sigurno pomagati da poboljšate svoje osobne odnose. Oslonite se ne spomenuto.
KARIJERA: Da bi stigli do svog cilja, morat ćete istražiti neke vrlo suptilne detalje koje mnogi guraju pod tepih.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neki otkrivaju svoje nove talente.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.11.2022.
LJUBAV: Zabava na koju se spremate bit će dobra, a ljudi vama naklonjeni. Samci će biti sretni u društvu ako ne pričaju previše, jer ih neće razumjeti.
KARIJERA: Ono što ste do sada postigli donijet će vam i neke iznimno zanimljive opcije i ideje. Danas ih razmatrate.
ZDRAVLJE&SAVJET: Pokažite svoje talente.

 
Pročitaj više na portalu Novi radio Zadar  

DAN JE GRADA ZADRA I BLAGDAN SV. KRŠEVANA Na svečanu sjednicu dolazi i predsjednik Zoran Milanović

24. studenog 2022. u 07:31

Dan je grada Zadra i blagdan sv. Krševana. U 9 sati i 30 minuta bit će položeni vijenci kod središnejg križa na Gradskom groblju, a u 11 sati u HNK na programu je svečana sjednica Gradskog vijeća vijeća na kojoj će se ovogodišnjim laureatima podijeliti Nagrade i Grbovi Grada Zadra. Na svečanoj sjednici sudjelovat će i predsjednik Zoran Milanović.

Nakon toga svi su pozvani na gastro manifestaciju „Zadraski pjat“ istaknuo je pročelnik Ante Ćurković:

„Profesori i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole koji će pripremati tradicionalna jela od bakalara. Sve će to biti popraćeno i zabavnim programom. Jela će se prodavati po cijeni od 10 i 20 kuna, a sav prihod ide udruzi Svjetlo. Sve će to nakraju začiniti veliki koncert Dalmatina kojim će i službeno biti otvoren Advent u Zadru“.

Koncert počinje u 21 sat. Program Adventa trajat će do 7. siječnja, a građani će se moći zabaviti uz odabrana jela i pića, nastupe glazbenih izvođača te različita zabavna događanja namijenjena djeci i odraslima. Direktor TZ Grada Zadra Mario Paleka istaknuo je kako će nakon dvije pandemijske godine, ove godine Advent u Zadru zasjati u punom sjaju.

Objava DAN JE GRADA ZADRA I BLAGDAN SV. KRŠEVANA Na svečanu sjednicu dolazi i predsjednik Zoran Milanović pojavila se prvi puta na Novi radio Zadar.

❌